has anyone had any issues since the recent July 2021 update when creating a new inventory item, the item won't save?

when trying to make a new inventory item, once all the fields are complete, the item just won't save.

Parents
  • I just tested a sample company I have and it worked ok.

    Do you get any error messages?

    When you say

    once all the fields are complete

    exactly what do you mean?  There are a lot of fields that can have something entered and depends on the version you are using.  If you are entering the vendor list, for example, and haven't done that in a while, there could be something wrong in that table in your file.

  • simply, going to create a new inventory item manually - complete all the required fields in the linked accounts and it just won't save...or create new to save the one you are on. no importing.

  • I would not suspect it is not a widespread problem and likely only related to your file.

    Try entering the same item in the sample file or create a new dummy file and see if it will accept a new item.

    If they will accept the item, then it is likely a data-level problem in your file.  You might try running a backup then the Advanced Database Check from the Maintenance menu.

    Once you do that you can check out the log for information in

    C:\Users\<Your Windows Username>\Documents\Simply\DbVerifier\Logs

  • thank you for the info!! the file checked out completely fine.

    I am wondering if it has to do with the number of inventory items-maximum?

  • There is no technical maximum.  I've imported more than 30,000 items into a client's file before.  If there was a maximum I would think you would get a message.

    What happened when you tried the other files I suggested.

  • Hi Richard, 

    I provide some technical support to this company. I have been trying to help them with this issue as well.

    I tried a test company that I have on their production server and I was able to create a new part without any issues. So the problem has to be with their database but like they said, the maintenance tool did not find any errors. Is there something else we can try?

Reply
  • Hi Richard, 

    I provide some technical support to this company. I have been trying to help them with this issue as well.

    I tried a test company that I have on their production server and I was able to create a new part without any issues. So the problem has to be with their database but like they said, the maintenance tool did not find any errors. Is there something else we can try?

Children
No Data